Onsdag den 21. april kan børn og unge til og med 18 år og voksne over 70 år igen snøre indendørssko eller finde svømmebrillerne frem og møde op til indendørs træning i den lokale idrætsforening. Det står klart efter en politisk aftale faldt på plads i nat – en aftale om mere genåbning i næste fase i lyset af corona-situationen.

DIF og DGI glæder sig over, at al indendørs idræt kan åbne i idrætsforeningerne landet over, selvom voksne over 18 år desværre må væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Går alt efter planen, vil de kunne tage del i idrætsfælleskabet indendørs fra den 6. maj.

Med virkning fra på onsdag den 21. april gælder følgende for indendørs idræt

• Indendørs idræt på tværs af alle idrætter er tilladt for børn og unge til og med 18 år og for voksne over 70 år.
  • For børn og unge til og med 18 år gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Der er ikke krav om coronapas.
  • For voksne over 70 år gælder et forsamlingsforbud på 10 personer. Der er krav om coronapas.

For udendørs idræt gælder følgende:

• Forsamlingsforbuddet er på 50 personer for udendørs idræt i organiseret regi.
  • Forsamlingsforbuddet omfatter alene personer, som er en aktiv del af aktiviteten dvs. udøvere, trænere, dommere mv.  Der må ikke være tilskuere.
  • Superliga-ordningen med mulighed for op til 500 siddende tilskuere pr. sektion.

Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.